Røkt Beef jerky

Mmm, beef jerky! Hver gang jeg kommer hjem fra USA er kofferten stappfull av denne herligheten. Tørket, marinert og krydret kjøtt, i uendelig varianter. Her hjemme er utvalget begredelig, og prisene ekstreme, så jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage det selv.

Denne oppskriften er litt juksete, siden tørketiden er kraftig redusert vil også holdbarheten bære kortere enn ved langtidstørking ved lavere temperaturer, men det er ikke noe stor problem for meg siden alt blir spist opp på ca 5 minutter :)

Du trenger:

En Abu røk
Trespon (abu og kirsebærspon kjøpt på xxl)
Rødsprit
Kjøtt (feks 300 g pepperbiff)

Marianade:
Soyasaus/worchestersaus
Krydder (salt, pepper, halv chili, jalapenos)

Skjær kjøttet i tynne strimler og legg dem i marinaden. Jo lengre jo bedre, men det holder med en halvtime eller så for å få chilipunsjen.

Strø ca 5 mm spon i bunn av aburøyken, legg risten nedi og legg kjøttet på risten og sett på lokket. Fyll beholderen med rødsprit (jeg byttet ut den som følger med med en stormkjøkkenbrenner), sett den under abuen og tenn på. Når rødspriten har brent opp etter ca 15-18 min så er kjøttet ferdig. Enkelt og greit.

2014-08-11 18.37.51

Spennende tider ved Hesttrøa Mat & Vinhus :)

A post shared by Morten Skogly (@mskogly) on

Tar tid dette her :)

A post shared by Morten Skogly (@mskogly) on

Yei! Ble knallgodt jo, og ekstreeemt spycy!

A post shared by Morten Skogly (@mskogly) on