Postapokalyptisk Supermarked

For et rush det var å ha stand på Maker Faire i år! Vi hadde byttemarked og kreativt verksted, og det var til tider så fullt av folk (mest skoleungdom) på standen at det var umulig å bevege seg, bokstavelig talt. Helt rått!

Spesiell takk til NRK for donasjoner av spennende elektronikk!

Makers Faire Trondheim 2015

Opplegget er i grove trekk å finne kreative måter å gjenbruke «søppel» på, og gi ting andre kaster ett nytt liv. På Maker Faire gjorde vi flere ting:

 

1. Byttemarked og loppis. Dette ble veldig populært, det var tilløp til hysteriske tilstander! Bytt noe du har i noe annet fint, etter «harde» forhandlinger. Vi solgte også smykker laget på stedet.
2. Skru selv delemarked. Også her var det mulig å bytte. Målgruppen er mer teknisk interesserte og folk som lager musikk og instrumenter. Se en del du liker, skru den ut selv, og kjøp den eller bytt. Eller få den gratis, dersom vi er i godt humør (og det er vi jo som regel).
3. Få ting reparert, alt fra klær til ting. Lær å sy og lodde.
4. Lag små figurer (vi kaller dem «økokrigere»). Kreativt gjenbruk med limpistol og masse humor. Veldig populært under Maker Faire! Litt barnslig, men vi hadde «barn i alle aldre» innom.

Konseptet er veldig åpent, men det handler hovedsakling om kreativitet og å lære (og tørre) å lage ting selv, av ting andre vurderer som verdiløst.

Her er noen bilder fra standen, tatt av Maker Faire og Sofie som stod på standen sammen meg meg, Silje og Camilla. Good times, må gjentas!

Har du lyst til å ha besøk av vårt «Postapokalyptiske supermarked»? Eller har du lopper du vil bli kvitt? Send en epost til morten.skogly@gmail.com.

Av Morten Skogly

Creator of Things

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *