#23: Waimea single hop red ale

Etiketten er laget med Google Drive drawing. Kjappere og enklere enn Photoshop

#23 Red ale Style: Amerikansk Brown Ale Brewer: Morten Skogly

Statistics
Volume: 10 liters
Boil Volume: 12 liters
OG: 1058
BG: 1048
FG: 1011
Alcohol: 6.2 % by vol.
Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 96 IBU
BU/GU: 1.65
Fermentables
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 100 g
Melanoidin Malt 65 EBC 103 g
English Brown Malt 65 EBC 115 g
Special B 230 EBC 100 EBC 32 g
Biscuit Malt 50 EBC 150 EBC 117 g
Amber Malt 120 EBC 110 g
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2517 g
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes.
Hops
Chinook 14.9% alpha 15 g 10 minutes
Chinook 14.9% alpha 10 g 5 minutes
Chinook 14.9% alpha 20 g 60 minutes
Chinook 14.9% alpha 30 g dry hopped
% alpha 0 g n/a minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Comments:
Navneforslag: Waimea single hop red ale

http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/American_Red_Ale

Bryggedag: 27.02.2015

Gjær: Safale US-05

Humle: Waimea (ikke Chinook som det står i skjemaet, handbryg.dk har ikke lagt inn Waimea. http://hopunion.com/new-zealand-waimea/

Preboil SG

FG:

ABV:

I en tiliters kjele (eller større) varm opp 10 liter vann til 70c og ha i kornet. Vannet vil synke litt i temperatur og det skal holde 67-68 i 60 minutter. (jeg tar kasserollen av plata og pakker den inn i pledd, og juster opp tempen etter 30 min osv med kokende vann.

Sil av malten (eller ta ut posen med malten i) , sparge med 2 liter varmt vann. Tilsett humle 20g Waimea og 10g Cascade, disse skal koke i 60 minutter. 27g Waimea ved 30 minutt og 10 g ved 5 minutt.

Kjøl ned.

Hell blandingen oppi gjæringskaret. Du trenger ikke sile av.

Sjekk at temperaturen på vørteren i gjæringskaret er rundt 20c eller lavere. Oksygener godt.

Tilsett romtemperert US05.

Gjæres på 18-20 grader i minst 7 dager. Stikk evt om til nytt gjæringskar og la stå til føler for å flaske. Tørrhumles eller splitbatches etter eget forgodtbefinnende :)

  

Bruker vanligvis melk til å lime etikettene, men denne gangen ble det hjemmelagd lim av mel (3 ss), vann (9ss), og sukker (1ts) som røres ut i en kasserolle .
  
Nok en minibatch, på rundt 8 liter. Kvalitet over kvantitet