Brooklyn Brewery Dinner med Garrett Oliver

20130501-093053.jpg

Her er menyen fra gårsdagens herlige middag med sjefsbrygger Garrett Oliver. Har ikke vært megafan av butikkvariantene som er å få rundt omkring på byen i Trondheim, men det var en øyeåpner å få ølene deres i kombo med kortreiste retter spesialkomponert for kvelden, og selvfølgelig løftet opp av Olivers engasjement.

Det var noen nye øl for mitt vedkommende, Sorachi Ace (saison), Local 2 (strong Belgian dark ale) og ikke minst Black Ops var alle komplekse og nydelige, spesielt i sammensetning med maten.

To rom og kjøkken imponerte oss virkelig, spesielt sjøkrepsen og laksen var fantastisk. Etter laksen lanserte Garrett Oliver konseptet «pre-sad»: Når du spiser noe som er så godt at du blir trist på forhånd for du vet du snart vil ha spist det opp.

Laksen, bakt på 55 grader til kjernetemperaturen var 37, var helt legendarisk god, og ble løftet enda høyere av en av mine favorittøl fra 2012, Local 1, en belgisk golden strong ale, samt Sorachi Ace. Sorachi Ace humlen var veldig interessant, frisk og grønnsaksaktig (ble beskrevet som dill av Oliver). Har en plan om å brygge en Saison, og tror jeg må prøve å skaffe meg litt av denne humlen. En nydelig øl.

Kudos til To rom og kjøkken for fantastisk mat og for at de virkelig satser på øl. Det er ikke ofte man tar folk i handa når man går fra en restaurant, men det måtte til i går. Det var en stor kveld, er veldig glad jeg fikk det med meg.

Ps: Er litt bekymret for levra til Mr Oliver må jeg si, han har vært på 900 middager, og sikkert gjort mye av det samme som denne kvelden.

Av Morten Skogly

Creator of Things

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *