365 øl på et år (2012)

I februar 2012 fikk jeg det for meg at smaking av 365 ølsorter på ett år skulle være mitt neste “prosjekt”. Jeg var usikker på om det i det hele tatt ville være mulig å få til. Utvalget av butikkøl var begrenset, og Vinmonopolet hadde rundt 169 øl i sitt system. Men det kunne jo ikke skade å forsøke!

Min “ølreise” ble delt på Facebook, til glede og skrekk for venner og bekjente, og jeg fikk mye bra tilbakemeldinger. Øl var tydeligvis noe mange var levende interessert i, og jeg oppdaget et sterkt ølmiljø i Trondheim. I løpet av året merket jeg at også interessen for godt øl nærmest eksploderte i media, og at det stadig kom nye mikrobryggerier til. Det, samt turer til Tyskland og Sverige, gjorde at målet på 365 ølsorter gikk raskere å nå enn jeg hadde trodd. Jeg bikket 365 tidlig i november, som ble min første hvite måned i 2012.

Det ble mange våte kvelder, ølseminar og ølbryggekurs, og jeg lærte ektremt mye om godt øl i løpet av året. Under kan du se ølene jeg prøvde. Noen er lett å få tak i, noen må du reise for å finne.

Les også:
De beste ølene fra 2012

PS: Jeg har ikke fått lagt ut alle ølene på Flickr. Friend meg på Facebook for hele listen, med beskrivelser og mer eller mindre informerte vurderinger av ølene.

[AFG_gallery id=’2′]

Publisert
Kategorisert som Personal

Av Morten Skogly

Creator of Things

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.