Den tilfredse fiskeren

best of friends..
(Photo by Sir Mervs, via Flickr)

En fisker hadde avsluttet arbeidet for dagen og satt ved båten sin på stranden og så på solnedgangen. En rik forretningsmann gikk forbi, og ble irritert over å se fiskeren som latet seg.

– Hvorfor er du ikke ute og fisker? spurte forretningsmannen.

– Fordi jeg har fått nok fisk i dag. Nå sitter jeg her og tar livet med ro, mens jeg nyter ettermiddagssolen, svarte fiskeren.

– Hvorfor fanger du ikke mer fisk når du har tid til overs? sa forretningsmannen.

– Hva skulle jeg gjøre med den fisken? undret fiskeren.

– Du kan selge den og tjene mer penger. For pengene kan du kjøpe motor til båten din. Senere kan du reise lenger ut på havet og fiske på dypere vann, fange mer fisk og kjøpe et nylongarn. Det kan gi deg enda mer fisk og enda mer penger. Snart kommer du til å ha nok penger til å kjøpe enda en båt. Så kan du bygge opp en hel fiskeflåte, selge den og tjene masse penger.

– Og hva skal jeg gjøre da? spurte fiskeren.

– Da kan du trappe ned, ta det med ro og nyte livet, sa forretningsmannen.

– Men det er jo akkurat det jeg gjør nå.

fisherman 4

Av Morten Skogly

Creator of Things