Fotoessay: Jay-Z og Beyoncé ankommer Trondheim

Jay-Z
Jay-Z

Det er ikke hver dag det kommer superstjerner til Trondheim av dette kaliberet.

10:36
10:36
Flaggheising. Det gamle USA-flagget tas ned, og et flunkende nytt går til topps. Det skal gjøres stas på det fashionable besøket.

10:49
10:49
Hvor mange må man egentlig være for å rulle ut en rød løper?

11:05
11:05
NRK Trøndelag is in da house

 

11:11
11:11
Mange forbipasserende er nyskjerrige på hvem som kommer. De fleste vet faktisk hvem Jay-Z er, takket være Skavlan.

11:14
11:14
Ekte fans kommer tidlig.

11:26
11:26
Entourage! Nå skjer det noe her, og det hoies «De kommer!». Mannen med grå lue er visstnok Tour-manageren til Jay-Z. Totalt har følget fire biler, og folk tar bilder i hytt og pine. Hvilken bil er Beyoncé i? Det er hun, eller rettere sagt ryktet om at hun skal være med, som er grunnen til at vi er her. Jay-Z har stor nok nyhetsverdi i seg selv, men får vi ikke bilde av kona Beyoncé så har vi ingen sak.

11:28
11:28
Maxi-taxien med alt utstyret har akkurat kjørt forbi, og igjen regner det blitz over alt som rører seg når vokalist Jelly og et par andre bandmedlemmer stiger ut fra den sorte SUVen. Men falsk alarm igjen, og vi skjønner at superstjernene må befinne seg i maxi-taxien som nettopp kjørte forbi. Særinger!

Jeg tror planen deres var å avlede oss med de andre bilene og så snike seg ned i kjellerinngangen, men det de ikke vet (men det gjør vi) er at kjellerinngangen er stengt! Haha! Intel er alt.

Det er muligens litt pinlig å være superstjerne nå. De sitter inne bak gardinene på maxi-taxien og sturer, mens den sakte bukserer seg tilbake til hovedinngangen, og skaper det fullstendige kaos i Trondheims gater.

11:32
11:32
Tour-manageren tar imot en veske fra noen der inne bak gardinene. Hadde vi vært Se og hør kunne vi sikkert skrevet en egen sak om hvem som har designet denne vesken, men vi sender heller en mail til Perez Hilton og spør han. Han vet alt som ikke er verdt å vite.

11:32:57
11:32:57
Jay-Z stikker hodet ut og sjekker om kysten er klar.

11:32:57
11:32:57

11:33
11:33
Flere som er trøtt i dag tydeligvis. Ikke rart det etter 10 timer i fly. Jay-Z rekker ut handa til Beyoncé, men hun klarer seg tydeligvis bra på egen hånd.

11:33:02
11:33:02
Fløtt deg da Jigga, det er Beyoncé vi vil ha bilde av! Forresten, ser ikke Jay-Z litt skyldig ut? Kanskje de både har spist og drukket ombord i maxi-taxien? :)

11:33:04
11:33:04
«Sup»

11:33:05
11:33:05
Beyoncé skjuler ansiktet med hånda og bak det noen sier er en parykk. Folk roper i munnen på hverandre i et forsøk på å få paret til å stoppe og prate. Og hva er det folk spør om? «How is it to be in Norway?». «Fantastic» kommer det automatisk tilbake fra Jay-Z. Så rart det må være å være superstjerne.

 

11:33:05
11:33:05

Jeg var først veldig misfornøyd med bildene jeg fikk fra seansen, jeg satte isoen alt for høyt på 5Den, som gjør at bildene blir unødvendig kornete, som igjen gjør det tricky å zoome inn i etterkant, samt at det blir ganske mye noise i bildet. Men i ettertid har jeg bestemt meg for at det kanskje er dette som gjør at det funker. Paparazzibilder SKAL liksom være litt kaotiske. Jeg liker spesielt godt at Beyoncé forsøker å gjemme seg, det gir bildet en følelse av dramatikk. Hvorfor gjemmer hun seg? Dårlig dag? Jeg ville sikkert heller ikke følt meg spesielt sexy etter 10 timer på fly.

11:30:10
11:30:10
Ha det!

11:33:12
11:33:12
Hyggelig vakt. Det tar sikkert på å alltid være den som sier nei.

11:33:22

Svosj sa det, og så var det over, og stemningen blant de som stod og ventet er rar og fnisete. Folk viser frem bildene de fikk tatt, og smiler fra øre til øre. Legg merke til fotografen fra NRK Trøndelag til høyre som løper over veien for å filme innklippsbilder. For en absurd jobb vi har!

I bilen på vei tilbake forsøker jeg å kjenne litt på hvordan det må føles å være en ekte paparazzi. For et liv de må leve! Jeg gjør heldigvis ikke dette daglig, og jeg må innrømme at mens vi stod og ventet syntes jeg det hele var ganske pinlig rett og slett. Men nå er det annerledes. Jeg er gira og småskjelven, pumpa opp på adrenalin etter noen få ekstremt intense sekunder hvor alt må skje.

Jeg forsøker å forestille meg at dette er yrket mitt. Hvordan ville det føles å være totalt prisgitt dagsformen til stjernene de forsøker å ta bilde av. Og hvordan takler man å fucke opp teknisk eller være ett millisekund for sein på avtrekkeren, og dermed se dagens paycheck ryke rett ut vinduet?

Det konkluderer med at det må være et litt trist liv å følge stjernene slik, å nærmest ha det å fange noe av gjenskinnet deres som levebrød.

Oppdatering:
Dette bildet er tatt for P3.no og Lydverket. Du kan se det pluss videoen som p3tv lagde på Lydverkets nettsider.

VGnett brukte ett av bildene mine i sin sak om Jay-Z og det samme gjorde Dagbladet.. Dagbladet brukte også bildet i papirutgaven dagen etter.

Av Morten Skogly

Creator of Things

2 kommentarer

  1. Skjønner at det må ha vært en utrolig spesiell opplevelse..Takk for at du tok så fine bilder! :)

Kommentarer er stengt.