Tekno sesong 5

Tekno

Jeg var med og utviklet tv-deer sammen med redaksjonen i forkant av sesong 6 av Tekno, som hadde premiere 6. desember 2010. Det blir livlige og nerdy møter når man har et rom fullt av tekno-hoder! Anbefalte blant annet å snakke om virtualisering av krig og hvilke moralske følger det kan få, samt web vs. spesialiserte applikasjoner (av Wired kalt webens død. Anbefalte også at Tekno skulle bruke Ida Aalen i programmet, for å få litt yngre folk med nye øyne inn, og det funket jo veldig bra! Se resultatet i første sending.

Oversikt over programmer (kun fire i denne sesongen)

Tekno: Er weben død?

Sendt første gang på NRK2, mandag 6.12.2010 kl. 21.30
World Wide Web, www, er begrepet de fleste av oss har fått inn med teskje de siste åra. Nå spår fagfolk at www er på vei ut. Inn suser applikasjonene, som er skreddersydd for å gjøre akkurat det vi vil – og ikke noe mer. Programleder Hanne Kari Fossum har samlet den teknologiske eliten i studio for å debattere internett, og for å se på hva nytt som rører seg i disse dager. Se programmet i NRKs nett-tv.

Her kan dere laste ned program 1 i HD via bittorrent:
Tekno sesong 5 episode 1 – 720p
Tekno sesong 5 episode 1 – 1080p

Tekno: Sex eller surfing?

NRK2, torsdag 9.12.2010 kl. 21.30
Har vi sluttet å ha sex fordi vi er så opptatt av mobilen og pc-en vår? Bruk av mye tid på blant annet internett går utover sexlivet vårt, hevder eksperter. Programleder Hanne Kari Fossum tar debatten om nettbruk og seksualitet.

Pornobransjen mister inntekter fordi kundene nå finner det de ønsker gratis på internett. Men de mest oppfinnsomme utøverne kommer opp med nye måter å selge seg på. Cecilie Kjensli røper hvordan de mest fantasifulle benytter nettet til å finne seg nye inntektsområder. Dessuten åpner nettet for at en ny og større gruppe får tilgang til å selge erotisk innhold. Stripperen på nettet kan være naboen din med kontorjobb på dagtid!

Er dagens gamere morgendagens elitesoldater? I USA brukes dataspill aktivt for å verve folk til militæret. Er det aktuelt i Norge også? Og hvilke spill bruker Forsvaret her i landet for å trene sine rekrutter?

Last ned program 2 i HD via bittorrent:
Tekno sesong 5 episode 2 – 720p
Tekno sesong 5 episode 2 – 1080p

Tekno: Digitale fotoapparat

NRK2, mandag 13.12.2010 kl. 21.30
Nå trenger du ikke lenger være så nøye når du tar et bilde. Uklare bilder og motiv ute av fokus kan rettes i redigeringen. Programleder Hanne Kari Fossum og ekspertpanelet viser deg hvordan ny teknologi gjør det mulig å fikse bildefeil etter at bildet er tatt.

Last ned program 3 i HD via bittorrent:
Tekno sesong 5 episode 3 – 720p
Tekno sesong 5 episode 3 – 1080p

Tekno: Er du en av oss?

NRK2, torsdag 16.12.2010 kl. 21.30
Hvis du sikler etter applikasjoner, fråtser i dingser, omfavner ny teknologi, lever på facebook, ånder for spill og elsker livet på nett, da er du en av oss. Programleder Hanne Kari Fossum tar deg med inn i Tekno’s fantastiske verden.

Om nettskyen, virituelle kjeks, 3D-printing og mye mer.

Last ned program 4 i HD via bittorrent:
Tekno sesong 5 episode 4 – 720p
Tekno sesong 5 episode 4 – 1080p

Les også:
Slik blir Tekno til
NRKbeta om første sending

PS: Jeg var opprinnelig tiltenkt en egen avslutningsspalte i denne sesongen, en slags Tekno-vri på Andy Rooney fra 60 minutes, men den ble desverre strøket pga tidsmangel. Veldig surt! Ønsker meg 5 minutt lenger Teknosending neste sesong :)

Av Morten Skogly

Creator of Things

2 kommentarer

  1. Jeg kan ikke si noe annet enn TUSEN TAKK for at du anbefalte meg. Det var veldig, veldig gøy.

    Og nye formatet er veldig bra. Digg at man får fullført noen resonnementer.. :)

    1. Ja jeg likte også talkshow-formatet veldig godt, mye triveligere også enn stående prat i studio slik det var før. Håper det blir slik neste sesong også (selv om det betyr at mine sære greier ikke kommer med :)

Kommentarer er stengt.