Faceshake filmed with Phantom Flex at 1000 fps

Face shake filmed with Phantom Flex at 2000 fps from Morten Skogly on Vimeo.

Tech
Filmed with a Phantom Flex high speed camera, capable of between 5 and 2570 frames per second in full HD resolution,(1920 x 1080), and even higher speeds at lower resolutions.

/

Filmet med et Phantom Flex høyhastighetskamera, som kan filme mellom 5 og 2570 bilder i sekundet i full HD (1920 x 1080), eller enda raskere ved lavere oppløsning. Fantastisk kamera som åpner for utrolig mye moro!

Innkjøpsprisen er ganske stiv, rundt 600000 kroner, uten optikk, men NRK har kjøpt et som blir flittig brukt i Newton og ikke minst til sesong to av Ikke gjør dette hjemme, blandt annet. Kameraet befinner seg i Trondheim, så vi har veldig lyst til å bruke det til «noe» i P3nett, så stay tuned for mer superslowmotion. Dog neste gang blir det nok et mer interessant motiv enn mitt gummiansikt :).

Men det er også endel tekniske begrensninger, først og fremst knyttet til lys. I denne videoen står det to lyskastere på meg, og likevel ble bildet ganske dunkelt (det er pushet ganske hardt i Final Cut etterpå). Bildet flimrer også endel, og det kommer også av lyskasterne som pulserer.

Kameraet tar heller ikke minnekort, så man må ha en ekstern opptaker å spille over på. Napper man strømmen før videoen er overført forsvinner opptaket (!).

Musikken
«Quasi Motion» av Kevin MacLeod (http://incompetech.com)
En av mange gratislåter som kan lastes ned fra nye Vimeo Music Store og brukes til videoproduksjoner som denne.

20111113-145356.jpg

Av Morten Skogly

Creator of Things