Kylling og karamelliserte poteter

20111106-213510.jpg

Aaaaalt for mye fett og sukker, men supergodt!

En hel rå kylling, revet i biter av sulten ulv (meg). Klem en halv sitron over, og gni inn matolje sammen med chili, hvitløk, salt og pepper (og whatever). Sett ovnen på 230 grader på varmluft. Stek kyllingen midt i ovnen i 30 min, for å brune og crispe skinnet. Sett så ovnen ned til 170 grader og la kyllingen stå i 40 min. Jeg pleier sa,tidig å sette skroget i ovnen, i en form med en skvett vann, slik at jeg får brunet det til å koke kraft på.

Prøvde meg på karamelliserte poteter for første gang. Spektakulært godt, og hårreisende usunt. Høy på lavkarbotrenden? Da kan du bare droppe disse potetene. Tenk kokte poteter rullet i smeltet sukker og smør. Awesome!

Finn små poteter, tror det funker best, kok dem møre med skall på, skyll dem i kaldt vann. Legg dem på lur og gjør resten av «jobben» som det siste du gjør før servering.

Smelt ca 4 ss sukker i en stekepanne eller kasserolle på medium varme, vent til det såvidt har begynt å bli brunt, putt så i en klatt med saltet meierismør, nok til å skjemmes. Bland sammen og ha i potetene. Trekk panna av plata og rist litt rundt på den slik at potetene får sukker og smør på alle sider. Jeg satte potetene tilbake på plata på medium varme i en liten stund, bare noen minutter, og rørte hele tiden siden jeg ikke ante hva som ville skje. Poenget er å varme opp potetene litt før servering, samtidig som de får en fantastisk smak, og litt knas av karamell også dersom du har flaks.

Servert sammen med Foccachia med masse gode ting oppå, og hjemmesnekra aioli.

Totalt forspist nå, og ble masse kylling igjen som skal i suppegryta i morra, sammen med kraften jeg har kokt på beina til kyllingen, en fin bonus med å kjøpe hel rå kylling.

Telefonen min er forresten totalt innsausa i karamell, yrkesskade når man tar bilder på kjøkkenet. :)

20111106-213620.jpg

Av Morten Skogly

Creator of Things