Minidesign: Før og etter på p3.no/abc

Hva: P3.no/abc viser A,B og C-listene til NRK P3, dvs den formatterte musikken som spilles på radio, om og om og om igjen :).

Før: Denne siden blir hånddesket en gang i uka av P3s musikkprodusenter, og det betyr at det av og til skjer litt random ting med formateringen innimellom. Toppen av siden er ganske rotete og tar opp litt for mye vertikal plass. Det er også noe hackete markup som kun er der for å få til styling når den samme siden presenteres i P3s iPhone app. Og listene ser litt kjedelige ut. Klikk på bildene for større versjon.

Etter: Ingen dramatisk endring akkurat, men toppen er litt tightere og de to lenkene er bakt inn som en del av teksten, noe som sparer plass og som jeg syns flyter bedre for leseren. Spotify-knappene flyter til høyre, og listevisningen har fått samme look som p3.no/spillelister som jeg designet og lagde css og markup på i forrige uke. Jeg måtte også modifisere iPhone-versjoneringen litt for å få det til å se pent ut der også.

Ting som burde gjøres: Bytte visited lenkefarge, men det blir på hele P3.no, samt bytte ikon på Spotify-lenka. Men det som burde vært gjort var å endre på hvordan musikkprodusentene legger inn info om låtene, slik at man kan gjøre med interessante ting rundt dataene.

Om meg: Pappmaskin aka Morten Skogly, har jobbet 14 år som webdesigner i NRK, og har laget en drøss med fine tjenester. Jobber nå som prosjektleder i P3.no sammen med Kiim.net. Jeg jobber stort sett med å styre større prosjekter som Urørt, men av og til tar jeg på meg Fantomet-drakten og skriver kode igjen.

Av Morten Skogly

Creator of Things