Lammeribbe a la Bunnpris

20110915-193256.jpg

«Bunnpris Gourmet» høres ut som et paradoks, men butikken deres på Tyholt i Trondheim har byens beste ferskvaredisk. I dag hadde de spesial-tilbud på lammeribbe, som jeg aldri har prøvd å lage før. Dette er et veldig rart kjøttstykke, med mer bein enn kjøtt egentlig, men verdt en test, spesielt når prisen bare er 73,- pr kilo.

Gnidde kjøttet med hvitløk, salt, pepper og olje, og lagde små snitt her og der og stappa hvitløk inni. La kjøttet i langpanne sammen med masse tomat, løk og nektarin, krydret med ymse, blandt annet chili, og satte i ovnen på 180 grader i 45 minutter, under folie. Tok av folien og stekte litt til på 220 grader, i 15 minutter ca, for å få kjøttet litt krispy.

Servert med fløtegratinerte poteter.

Ganske umulig å spise egentlig, men farlig godt!

20110915-193352.jpg

Av Morten Skogly

Creator of Things