Gikk litt trått å komme igang med byggingen etter sommerferien så jeg hadde lyst til å gjøre noe enkelt. Lette egentlig etter en Dark ale fra Coopers, men fant ikke, så valget falt på en English bitter.
Jeg enkte først å bare følge oppskrifta på boksen, men det føltes litt kjedelig. Har lagt til veldig lite, egentlig bare litt havregryn for munnfølelsen, samt at ølen ble tørrhumlet Hallertau Hersbrucker i en uke. Jeg tilsatte også litt kaffe, som jeg håper kan gi noe aroma.
Gjæra tok helt av, og det bobla over konstant. I følge oppskrifta skulle ølet gjære 6-8 dager, men ved måling av sukkerinnholdet så jeg at gjæra ikke hadde klart å konvertere nok sukker til gjær. Lot derfor ølet stå en uke til. Gravity var da 1006, som jeg fremdeles syns det er høyt. Har derfor tappet halve brygget på flasker, mens resten får stå og kose seg på omstukket gjæringsdunk.
Prøvesmaking 26. oktober:
Halve brygget fikk altså være en uke ekstra på gjæringsdunken, for å se om ølet kanskje føltes mer crisp.
6.1
Lukter mer
S: lukter mer pils
Skummer mer, men større bobler
M: litt mer metallisk
S: Beskere
6.2
Lukter mindre
S: mer humle
Skummer mindre med en gang men boblene kommer etter hvert og er litt tettere? Ligger litt lengre men i tynt lag.
M: Meh
S: Best. Litt fyldigere
Litt mer cloudy