#27: Improv-ale med korianderfrø og lavendel

Ye. Det er ikke så ofte jeg brygger, og en av grunnene er at det blir litt mye mikkmakk med å lage oppskriften. Lat skal man være. Så jeg har brygget et par øl der jeg har tatt ting litt mer på sparket når det gjelder spesialmalten og humla. I stedet for å finmåle, så brukte jeg måleenhetene «en neve» og «en hånd» på dette ølet. Og godt ble det, spesielt flaskene som fikk stå lenge, med fine florale toner og flott balanse.

OG:1050

Pale malt: 2500 g
Pilsnermalt: 1370 g
Hvete: 565 g
Melanoidin: 2 never
Pale crystal 70 ebc: 2 never
Special B: 2 never
Amber: 2 never
Cara 120: 3 never

Korianderfrø: En liten hånd
Lavendel: En klype tørket blomst

Humle:
En hånd Cascade og Centennial ved 60 min
En hånd Centennial ved 30 min
En hånd Centennial ved 10 min
1 liten håndfull Cashcade ved mashout

Av Morten Skogly

Creator of Things

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *