Tjukk og god kyllingsuppe, med øl

Kyllingsuppe laget fra scratch

Jeg er ingen suppemann egentlig, men lagde denne kraftige kyllingsuppa i dag som jeg ble litt fornøyd med. Blir stadig vekk gledelig overrasket over hvor lett det går å lage god mat fra scratch, selv av bustete ingredienser

Kyllingsuppe laget fra scratch

Ingredienser:

Ben og skinn fra to kyllinglår
Smør (bruk ekte meierismør hvis du har)
1 rødløk (hakket)
3 små gulrøtter (hakket)
2 hvitløksfedd, knust og finskåret
1 skvett Bøyla Blonde Ale fra Ægir.
Chili, havsaltflak og whatever du føler for
Litt melk eller fløte

Gjøre

Jau, dette er ikke akkurat rocket science! Skjær så mye kjøtt du kan av beinet, og bruk det til noe annet. Skjær opp skinnet også i små biter. Sett plata på full fres, ta smør og litt salt i en kasserolle, og putt alle ingrediensene oppi. Det trenger ikke stå så lenge på full varme, bare nok til å få igang smakene. Ha i en skvett øl, tøm resten i kokken, og sett på lokk.

La det putre på svak varme i minst 20 min. Plukk ut beinene og skrap av alt løst kjøtt, og legg alt tilbake i kasserollen. Ta i litt vann hvis det begynner å bli tørt, men ikke for mye, blir det for vått så blir suppa også tynn. Du kan la det putre enda lengre hvis du vil.

Ta ut beinene igjen, og tøm suppa i en blender og kjør den til den er gjevn og fin. Tøm tilbake i kasserollen og spe den ut med melk eller fløte til du syns konsistensen er god.

Putt i fjeset! Velkommen til tjukkholmen.

Ugly Betty

Det fine med suppe er at man kan bruke de grønnsakene man har til overs, kanskje ting som ikke ser så appetittvekkende ut, feks litt småvasne gulrøtter. En fin måte å få maksimalt ut av lommeboka di, og bra for miljøet. Bob Dylan lagde en sang om dette. Neida.

 

Bonusvideo:

Obs: Denne posten snakker om oppfinnelsen øl, og nevner et merke. Denne bloggen er min personlige, og i følge Helsedirektoratet skal dette være lovlig. Tror jeg.

Av Morten Skogly

Creator of Things