Teknokonkurranse: Hva er dette? Vinneren er kåret!

I forrige Tekno-sending på NRK2 lagde jeg en makrolinse til mobiltelefonen min. Jeg lagde også en konkurranse hvor folk kunne gjette på hva jeg hadde tatt bilde av. Her er bildet.

makrobildetilteknokonkis

Vanskelig? Kanskje en video hjelper på?

Vinneren er kåret!

Fint slips!
Det kom inn mange gode forslag, alt fra fiskeøye til sigarett, men det korrekte svaret var altså tuppen på en kulepenn. Og den heldige vinner er … Andreas H. Opsvik fra Bergen. Gratulerer, du får et ybergeeky 8-bit-slips i posten!

Tusen hjertelig takk til alle som deltok!


Se TV-innslaget i reprise

Sjekk også ut mine to første prosjekter for Tekno:
Spill Rock Band med ekte gitar og et par boksehansker
FrankenDog – Oppdrag: Gjennoppliv en død robothund ved hjelp av et leketøyspiano.

PS: Makrobildet er tatt med iPhone-appen QuadCamera. Når man tar bilder med hjemmelaget makrolinse på mobiltelefon er det vanskelig å få motivet i fokus når du trykker på utløseren, siden det skal så lite til før fokuset forskyves. Det er derfor nesten et must å finne en applikasjon eller telefon som har selvutløser eller som kan ta bilder i sekvens, slik QuadCamera gjør. Videoen er filmet med en Nokia N95.


Av Morten Skogly

Creator of Things