Det er forbausende vanskelig å få kjøpt billig, hel, rå kylling. De fleste butikker med ferskvaredisk får kyllingen ferdig ødelagt av grillkrydder, men det finnes unntak. Aberet er at man må spørre pent, og ha litt flaks pluss standhaftighet. Den første jeg spurte sendte meg rett til Stangekyllingen, som koster over 200,- for en hel kylling. Noe jeg gladelig betaler dersom det er fest og vi har gjester, men ikke til hverdags (eller jo, det hender :).
Dagens helstekte kylling er i billigkategorien og kostet 49 kroner, uten at det på noen måte legger demper på de gode smakene, bare man behandler den riktig.
Sitronkylling betyr rett og slett at man fyller kyllingen med en halv sitron, med eller uten skall, krydrer den slik man vil ha den og setter den i ovnen i ca 40 minutter.
Sitronen/saften gjør kyllingen ekstra saftig, samt at den gir en frisk smak til noe av kjøttet, uten å ta helt over.
Tilbehør:
Karamellisert salatløk
Bakte tomater
Bakte dadler (veldig, veldig godt!)
Soppsaus, laget av kantarell stekt i meierismør, valnøtter, litt balsamico og fløte. Kantarellene gir kraftig smak, så vurder evt en midlere sopp).