Denne ble svært god, clean, lettdrikkelig, velbalansert. God fylde og bitterhet. Må repeteres.
Navneforslag: Chinchin Wookiee Chinookie American Red Ale
«Kommersiell» beskrivelse: «Wookie Chinookie , ølet som gjør deg hårete og gir deg gutural diksjon.» :) Fin balanse mellom malt og humlebitterhet, creamy, fint skum.
Les litt mer om Red Ale her http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/American_Red_Ale
Bryggedag: 21.04.2013
Flaskedag: 28.04.2013
Gjær: Gjenbruk av en blanding us05 og wlp 0001. Gikk fra 1050 til 1008 på tre dager ca, og stoppet så helt opp.
Preboil SG : 1052
OG: 1050 at 22 grader, 10 liter (blandet den ned fra 1066 med ca to liter kokt vann.
FG: 1008 @ 18 grader
ABV: 5.69 %
I en tiliters kjele (eller større) varm opp 6 liter vann til 70c og ha i kornet. Vannet vil synke litt i temperatur og det skal holde 67-68 i 60 minutter. (jeg tar kasserollen av plata og pakker den inn i pledd, og juster opp tempen etter 30 min osv med kokende vann. I praksis ble denne mesket på litt lavere temp, ca 65 grader. Mashout på slutten til 72 grader.)
Sil av malten (eller ta ut posen med malten i) , sparge med 2 liter varmt vann. Tilsett boksene med maltekstrakt og kok opp. Tilsett humle 20g Chinook og 20g Tetnanger, disse skal koke i 60 minutter. 20g Chinook ved 30 minutt og 5 minutt.
Kjøl ned.
(vørteren endte opp med alt for høy gravity, så jeg blandet den ut med et par liter kokt vann for å få den ned dit jeg ville ha den).
Hell blandingen oppi gjæringskaret. Du trenger ikke sile av.
Sjekk at temperaturen på vørteren i gjæringskaret er rundt 20c eller lavere. Oksygener godt.
Tilsett romtemperert blanding av US05 og WPL001 gjenbruksgjær (evt bruk ny gjær)
Gjæres på 18-20 grader i 7 dager.
Tips til hvordan du høster gjær
Statistics | |
Volume: | 9 liters |
OG: | 1049 |
FG: | 1011 |
Alcohol: | 5 % by vol. |
Colour: | 28 EBC (Deep amber / light copper) |
Bitterness: | 66 IBU |
BU/GU: | 1.34 |
Fermentables | ||||||
Pale Malt 7 EBC | 7 | EBC | 1021 | g | ||
Crystal Malt 135 | 120 | EBC | 36 | g | ||
Melanoidin Malt | 65 | EBC | 95 | g | ||
English Brown Malt | 65 | EBC | 103 | g | ||
Special B 230 EBC | 100 | EBC | 31 | g | ||
Biscuit Malt 50 EBC | 150 | EBC | 109 | g | ||
Amber Malt | 120 | EBC | 75 | g | ||
Pilsner Malt 3 EBC | 3 | EBC | 1036 | g |
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes.
Hops | ||||||||
Chinook | 12.6% | alpha | 20 | g | 10 | minutes | ||
Chinook | 12.6% | alpha | 27 | g | dry | hopped | ||
Chinook | 12.6% | alpha | 10 | g | 60 | minutes | ||
Tettnanger | 3.8% | alpha | 10 | g | 60 | minutes |