×

Ølbrygg #15: Chinchin Wookiee Chinookie American Red Ale

Published mai 1st, 2013 by

Denne ble svært god, clean, lettdrikkelig, velbalansert. God fylde og bitterhet. Må repeteres.

Navneforslag: Chinchin Wookiee Chinookie American Red Ale
“Kommersiell” beskrivelse: “Wookie Chinookie , ølet som gjør deg hårete og gir deg gutural diksjon.” :) Fin balanse mellom malt og humlebitterhet, creamy, fint skum.
Les litt mer om Red Ale her http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/American_Red_Ale

Bryggedag: 21.04.2013
Flaskedag: 28.04.2013

Gjær: Gjenbruk av en blanding us05 og wlp 0001. Gikk fra 1050 til 1008 på tre dager ca, og stoppet så helt opp.

Preboil SG : 1052
OG: 1050 at 22 grader, 10 liter (blandet den ned fra 1066 med ca to liter kokt vann.
FG: 1008 @ 18 grader
ABV: 5.69 %

I en tiliters kjele (eller større) varm opp 6 liter vann til 70c og ha i kornet. Vannet vil synke litt i temperatur og det skal holde 67-68 i 60 minutter. (jeg tar kasserollen av plata og pakker den inn i pledd, og juster opp tempen etter 30 min osv med kokende vann. I praksis ble denne mesket på litt lavere temp, ca 65 grader. Mashout på slutten til 72 grader.)

Sil av malten (eller ta ut posen med malten i) , sparge med 2 liter varmt vann. Tilsett boksene med maltekstrakt og kok opp. Tilsett humle 20g Chinook og 20g Tetnanger, disse skal koke i 60 minutter. 20g Chinook ved 30 minutt og 5 minutt.

Kjøl ned.

(vørteren endte opp med alt for høy gravity, så jeg blandet den ut med et par liter kokt vann for å få den ned dit jeg ville ha den).

Hell blandingen oppi gjæringskaret. Du trenger ikke sile av.

Sjekk at temperaturen på vørteren i gjæringskaret er rundt 20c eller lavere. Oksygener godt.

Tilsett romtemperert blanding av US05 og WPL001 gjenbruksgjær (evt bruk ny gjær)

Gjæres på 18-20 grader i 7 dager.

Tips til hvordan du høster gjær

Statistics
Volume: 9 liters
OG: 1049
FG: 1011
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 28 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 66 IBU
BU/GU: 1.34
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 1021 g
Crystal Malt 135 120 EBC 36 g
Melanoidin Malt 65 EBC 95 g
English Brown Malt 65 EBC 103 g
Special B 230 EBC 100 EBC 31 g
Biscuit Malt 50 EBC 150 EBC 109 g
Amber Malt 120 EBC 75 g
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 1036 g

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes.

Hops
Chinook 12.6% alpha 20 g 10 minutes
Chinook 12.6% alpha 27 g dry hopped
Chinook 12.6% alpha 10 g 60 minutes
Tettnanger 3.8% alpha 10 g 60 minutes

Posted in DIY, Ølbrygging