Bryggedag: 21.04.2013
Flaskedag: 05.05.2013
I fjor brygget jeg en Obama Honey Porter som ble ganske vellykket, med en heidundrende aroma av lynghonning. Tenkte jeg skulle prøve meg på Obamas Honey Ale også, denne gangen kjøpt som et ekstrakt/grain-kit fra Bryggselv.no (nå utsolgt). Er spent på resultatet, liker idéen om å bruke (lokal) honning i ølene mine, men trenger å finne en honning som ikke har for voldsom aroma. Norsk lynghonning kan etter min (lille) erfaring bli litt for mye av det gode.
Humle, malt og gjær er veldig annerledes i Bryggselv sin oppskrift. Hent de orginale oppskriftene fra Det Hvite Hus.
Innhold
2×1,8kg lys maltekstrakt
230g biscuit malt
340g pale crystal malt
50 East Kent Golding Humle
2 ts gypsum (gips)
2 pakker Danstar Nottingham Ale Yeast
Oppskrift
I en 10 liters kjele (eller større) varm opp 5 liter vann til 72c og ha i kornet. Vannet vil synke litt i temperatur og det skal holde 67-68 i 30 minutter.
Sil av kornet (eller ta ut posen med kornet i) og tilsett boksene med maltekstrakt og kok opp. Tilsett East Kent Goldings humlen, denne skal koke i 60 minutter.
Når det har kokt i 55 minutter, tilsett 500g honning og den siste humlen. La det koke i 5 minutter.
Hell blandingen i gjæringskaret og tilsett kaldt vann til det er totalt 25 liter i gjæringskaret. Du trenger ikke sile av.
Sjekk at temperaturen på vørteren i gjæringskaret er rundt 20c eller lavere.
Rehydrer gjæren i 2dl sterilt romtemperert vann i 20 minutter og ha det i gjæringskaret.
Gjæres på 18-20c i 14 dager.
(Etter endt gjæring vasker jeg gjæren og tar vare på den til neste brygg).