Hadde en plan om hjemmelagde pølser til middag idag, og hadde lyst til å prøve å bruke rabarbra fra hagen til noe. Resultatet ble en kraftig og spicy rabarbrasaus. Se oppskrift lenger ned.
- Rabarbra. 3 stilker som ga 5 dl (243 gram)
- Sjalottløk (4 små)
- 3 dl sukker
- 1/3 ts røkt paprika
- 1 ts knust sort pepper
- 1/2 ts kanel
- 3 ss hvitvinseddik (7%)
- 0.5 dl vann
Fremgangsmåte:
Vask og skrell rabarbrastilkene og skjær dem opp i 1 cm store terninger. Hakk sjalottløken. Bland alle ingrediensene i en kasserolle, og kok opp. La det putre til sausen tykner, det tar minst en time. Jeg småkoker først med lokk i 1 time til alt er mørt, og så 1 time uten lokk for å dampe vekk vannet.
Ble servert til hjemmelagde pølser som også inneholdt røkt paprika, og som ble varmrøkt med kirsebærtre i 20 minutt. Nydelig, rett og slett!
Oppbevaring
Dersom du får mye til overs kan du rengjøre glass og fylle dem. Sett på lokk og la glassene kjøle seg ned. Holder seg ca 4 mnd i kjøleskapet.