Ølbrygg #1 : Lyst sommerøl

20120613-084255.jpg

Trying out beerbrewing for the first time! My ambition was to make a proper beer from scratch, but figured out that there where too many ways to fail. Ended up on a typical beerkit, but swapped out most of the sugar in the recipe with malt extracts.

My hopes for this brew is very low when it comes to taste, my only goal is to get the technical experience, from brewing to bottling.

And hopefully, a beer that tastes fine ice cold with food.

/

Mitt første ølbryggingseksperiment er i gang. Har gått og lurt på dette i noen år, men det var ikke før jeg begynte på mitt lille 365 øl på ett år-prosjekt at jeg virkelig fikk fot for ølbrygging, og begynte å lese meg opp.

1. mai, på selveste arbeiderdagen, tappet jeg mitt første øl. Det ble med skam å melde et ganske pinglete resultat, basert på et ølsett av typen Geordie Lager med det meste av sukkeret erstattet med maltekstrakt.

Nå står ølet på badet og koser seg på ca 22 grader for å utvikle co2 og forhåpentligvis både skum og en mer interessant smak, så får vi se om et par uker om det har blitt noe som kan drikkes uten å grine på nesen :)

Takk til Høgtveiten på forumet på brygging.net for gode tips og råd!

Nå gleder jeg meg mest til å sette i gang med neste brygg, da skal det gjøres skikkelig, med all-grain av ymse slag :)

20120422-131816.jpg

20120428-155207.jpg

20120428-155308.jpg

20120428-155417.jpg

20120428-155448.jpg

20120503-214943.jpg

20120503-215014.jpg

20120503-215049.jpg

Av Morten Skogly

Creator of Things

6 kommentarer

 1. Kudos. I made my first beer with a kit and extra extract last year and it came out pretty decent. I’ve made several good ones since, with extract and specialty grain. The only regret so far is that I didn’t get the book How To Brew earlier than I did, otherwise I think I could have avoided a few missteps.

  1. Lånte en litt gammel versjon av boka på biblioteket, har kommet halvveis. Spennende hobby! Det plopper fint på badet nå ihvertfall, så noe må jeg ha gjort riktig. Krysser fingrene for at ingenting går galt. Jeg brukte 900g maltekstrakt, noe jeg lurte på om var i minste laget, så jeg knalla litt med noe sukker også, kanskje 200g, så jeg er litt spent på hva det blir til.

   1. Ja, det er alltid spennande, men det er hittil ingenting som har gått alvorleg gale for meg (med unntak av ein gong eg mangla flasker til halve batchen og kom i skade for å oksidere ihjel 10 liter øl ved omstikking). Litt sukker går nok heilt fint. Eg har funne det nyttig å bruke ein ølkalkulator for å justere på oppskriftene. Det fins ein på nett som heiter BeerCalc, og så fins det nokre appar for mobiltelefon som eg ikkje har brukt så mykje foreløpig.

    1. Ja jeg glemte å måle OG før jeg satte på lokket osv, litt usikker på om jeg tør pirke for mye i ølet nå, eller om det egentlig er noe stort poeng. Stod fint lite om det på pakningen forøvrig. Satser på at det holder at jeg sjekker ståa på lørdag, og ser om det er noe action i gjærlåsen?

     1. Det med måling er ikkje så vesentleg, men det kan vera greit for å finne ut kor god utgjæring du har. Eg gløymer det stadig vekk likevel, og no sist gong knuste oechslevekta mi spontant under rennande vatn (ein million små kuler overalt), så då vart det heller inga måling, men så lenge det ploppar i gjærlåsen blir det øl likevel. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *