Humledyrking

Jeg har ikke verdens grønneste fingre men tenkte å gjøre et forslag på å få tak noe forskjellige sorter humle og se om jeg kan klare å få til en brukbar avling. Det sies at noen humlesorter er plaget med lus, og de kan også «ta over» og spre seg. Men på den annen side lukter de spektakulært godt, og virker ganske hardføre, og jeg liker selvfølgelig tanken på å ha noe i ølet jeg har dyrket selv, og som er superferskt.

Et annet aspekt som plager meg litt med ølbrygging som hobby er at bortimot alt av ingredienser folk bruker er import fra utlandet. Målet må være å kunne bruke malt og humle som er fra Norge i det minste, og helst fra nærområdet.

Den første planten er fra Plantasjen, som ikke har noe info om innhold av alfa og betasyrer osv, så jeg får bare prøve meg frem med noen brygg, og lage noen monobrygg rett og slett for å teste ut litt skikkelig. På sikt ønsker jeg å få tak i Cascade og kanskje en til som jeg vet passer til øldyrking. Det hadde forøvrig ikke skadet om Plantasjen og andre gartneri hadde hatt LITT kunnskap om de forskjellige variantene som finnes. Petunia har de i bøtter og spann, men noe vettugt som humle virker de fleste blanke på.

Oppdatering, 2015:

  
Humblen vokste seg over taket i år men fikk ingen blomster. Enten for lite lys, eller at den er hankjønn?

Av Morten Skogly

Creator of Things

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *