Ølbrygg #11: Yes James American Pale Ale

20130902-233439.jpg
2. september 2013: Prøvesmaker den nest siste flaska. Ølet har blitt krystallklart. Ren smak, bra balansert.

20121128-192103.jpg

En fin oppskrift fra James i Basic Brewing.

Resultatet ble frisk og velbalansert, men kanskje litt på den tørrbitre siden.

20121120-235733.jpg

20121120-235749.jpg

20121120-235800.jpg

Yes James American Pale AleStyle: Amerikansk Pale AleBrewer: Morten Skogly
Statistics
Volume:5 liters
OG:1048
FG:
Alcohol:4.7 % by vol.
Colour:14 EBC (Amber)
Bitterness:40 IBU
BU/GU:0.83
Fermentables
Pale Malt 7 EBC7EBC1200g
Crystal Malt 13560EBC60g

Mash schedule: 65 degrees for 90 minutes

Hops
Cascade6.5%alpha7g60minutes
Cascade6.5%alpha7g15minutes
Cascade6.5%alpha7g1minutes

Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Fermented at 18 degrees C for 14 days.

Comments:

Det blir min andre American Pale Ale.

Planen er å holde malten og humlen ganske basic, men samtidig ta oppskriften et lite skritt videre fra min New Albion-klone. Jeg tenkte også å gjenbruke wlp001 gjær fra et tidligere brygg. Den har stått litt vel lenge i kjøleskapet nå, så jeg tenkte å lage en minibatch på en 5-liters Erlenmeyer-flaske slik at jeg ikke kaster bort masse malt hvis jeg får infeksjon eller lignende.

Inspirasjon:

Recipe from James of Basic Brewing, a classic APA:

10 lbs 2-row

8 oz 60L crystal

1 oz Magnum – 60 min

1 oz Cascade -15 min

1 oz Cascade flameout

US 05

20121120-235827.jpg